TURKUVAZ'DA GASTR0N0MI RÜZGARI ESTİ UNLU ŞEFLERDEN TİIRK MUTFAĞINA ÖVGÜ Turkuvaz Medya Grubu ve Gastronomi Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında gerçekleştirilen panellerde ünlü isimlerve şefler Türk mutfağına övgüleryağdırdı Barış SAVAŞ/SABAH Turkuvaz Medya Grubu ve Gastronomi Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen ve iki gün süren Gastroshow, sona erdi. Etkinlik kapsamında konuşan isimler, Türk mutfağının hak ettiği yere gelmesi için daha çok çalışılması gerektiğine işaret etti. Sanatçı Tamer Levent, seyahat yazarı Chantal Cooke ve Dünya Gastronomi Derneği Başkanı Erik Wolf'ün özel oturumuyla başlayan Gastroshow, "Sanat Gastronomi ve Sanatın Önemi" paneli ile devam etti. Panelin konuşmacıları arasında oyuncu Hakan Meriçliler, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Turgay Bucak ve Muuto Kurucusu ve Şef Umut Karakuş yer aldı. "UN Women/Kadın ve Gastronomi" panelinde ise Eko Turizm lideri Bedriye Berber Engin ile Hodan Kurucusu ve Şefi Çiğdem Seferoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Anadolu kadınına yönelik olarak döviz kazandırıcı hizmetler kapsamında ürünlerinin dünya pazarlarına sunulması misyonunu vurguladı. Gastronomi Turizm Derneği, dünya çapında bir ilke imza atarak "10. Sanat Gastronomi" temasını ön plana çıkardı ve gastronominin resim, heykel, müzik gibi diğer sanat dalları arasında 10. sanat olarak kabul edilmesi gerektiğini savunan resmi öneri taslağını Birleşmiş Milletler'e sunacağını açıkladı. Bu proje kapsamında, "Sanat ve Gastronomide Sürdürülebilirlik" paneli, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar, Meat Burger Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sağdıç ve Tepe GurmeCrowne Plaza Genel Müdürü Yusuf Mayda'yı bir araya getirdi. Edilör: Harun SEKMEN-Tasarım: Barış SUSAR ~ V f ¦ ¦¦ A ¦
TURKUVAZ'DA GASTR0N0MI RÜZGARI ESTİ UNLU ŞEFLERDEN TİIRK MUTFAĞINA ÖVGÜ Turkuvaz Medya Grubu ve Gastronomi Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında gerçekleştirilen panellerde ünlü isimlerve şefler Türk mutfağına övgüleryağdırdı Barış SAVAŞ/SABAH Turkuvaz Medya Grubu ve Gastronomi Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen ve iki gün süren Gastroshow, sona erdi. Etkinlik kapsamında konuşan isimler, Türk mutfağının hak ettiği yere gelmesi için daha çok çalışılması gerektiğine işaret etti. Sanatçı Tamer Levent, seyahat yazarı Chantal Cooke ve Dünya Gastronomi Derneği Başkanı Erik Wolf'ün özel oturumuyla başlayan Gastroshow, "Sanat Gastronomi ve Sanatın Önemi" paneli ile devam etti. Panelin konuşmacıları arasında oyuncu Hakan Meriçliler, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Turgay Bucak ve Muuto Kurucusu ve Şef Umut Karakuş yer aldı. "UN Women/Kadın ve Gastronomi" panelinde ise Eko Turizm lideri Bedriye Berber Engin ile Hodan Kurucusu ve Şefi Çiğdem Seferoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Anadolu kadınına yönelik olarak döviz kazandırıcı hizmetler kapsamında ürünlerinin dünya pazarlarına sunulması misyonunu vurguladı. Gastronomi Turizm Derneği, dünya çapında bir ilke imza atarak "10. Sanat Gastronomi" temasını ön plana çıkardı ve gastronominin resim, heykel, müzik gibi diğer sanat dalları arasında 10. sanat olarak kabul edilmesi gerektiğini savunan resmi öneri taslağını Birleşmiş Milletler'e sunacağını açıkladı. Bu proje kapsamında, "Sanat ve Gastronomide Sürdürülebilirlik" paneli, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar, Meat Burger Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sağdıç ve Tepe GurmeCrowne Plaza Genel Müdürü Yusuf Mayda'yı bir araya getirdi. Edilör: Harun SEKMEN-Tasarım: Barış SUSAR ~ V f ¦ ¦¦ A ¦